Monday, 11 March 2013

DJ - Perkahwinan : Batu 9 Kebun Baru

----------------------------------------------------------------------------------
  • TUGAS : DJ
  • MAJLIS : PERKAHWINAN
  • PASANGAN : MOHD NAZRI BIN ISMAIL MURNIYATI BINTO MOHAMAD (ENCIK ISMAIL BIN HAMIN / WAK LEMAN & KELUARGA)
  • LOKASI : BATU 9 KEBUN BARU, TELOK PANGLIMA GARANG
  • TARIKH : 10hb MAC 2013 (27 RABIUL AKHIR 1434 H)
----------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Jom ikuti perkembangan daripada saya lagi. Kali ini adalah tentang majlis di Batu 9 Kebun Baru di Telok Panglima Garang. Sebenarnya saya telah memulakan seawal malam 9hb Mac lagi. Pada malam sebelumnya, ianya adalah sebuah majlis jamuan makan yang santai sahaja. Majlis dimeriahkan dengan sesi jamming karaoke suka-suka yang tidak putus-putus sehingga jam 12 tengah malam. Ianya adalah suasana biasa bagi kawasan-kawasan tersebut dan saya telah dimaklumkan terlebih awal bahawa keadaan yang sama dijangkakan pada keesokan harinya. Jom layan dulu gambar-gambar di bawah.


Selamat datang!~

Rakan baik mempelai sedang menyampaikan sebuah lagu.

Otai-otai pun tak melepaskan peluang.


Saya tiba tepat jam 11 pagi pada hari Ahad tersebut. Ianya sedikit lewat sebenarnya kerana saya dijangkakan tiba awal namun begitu majlis baru sahaja bermula pada waktu itu dan memandangkan semua kelengkapan telah dipasang, saya tidak mempunyai masalah untuk terus memulakan tugasan. Seperti yang dijangkakan, majlis pada hari Ahad yang lalu juga santai seperti malam sebelumnya. Tetamu yang hadir tidak putus-putus dan permintaan untuk ber-jamming karaoke juga tidak henti-henti. Saya terus melaksanakan tugasan saya sebaik mungkin dengan bantuan daripada rakan setugas saya yang terus setia menemani saya.

Saya berhenti berehat seketika sekitar jam 1:20 petang. Tugasan saya disambung semula pada jam 1:45 petang dan mempelai pun tiba pada jam 2 petang. Mempelai diiringi oleh audio paluan kompang yang saya pasangkan berserta selawat dan doa bagi memberkati majlis. Mempelai terus dibawa ke meja santapan utama bagi memulakan upacara makan beradab. Selepas itu, majlis diteruskan dengan upacara memotong kek. Sambil-sambil itu juga, mempelai terus melayan tetamu yang turut ingin bergambar dan selepas itu, mempelai pun berjalan beriringan bertemu dengan tetamu bagi beramah mesra dan mengucapkan terima kasih.

Sesi jamming karaoke suka-suka pula terus berjalan dengan pelbagai permintaan lagu. Keadaan ini berlanjutan sehingga ke jam 4:30 petang meskipun tugasan saya sepatutnya selesai jam 4 petang. Saya tiada masalah bertolak-ansur jika keadaan memerlukan dan segala gelagat daripada para petugas atau penanggah, ahli keluarga dan sanak-saudara sememangnya amat mencuit hati. Diharapkan semua terhibur dan berpuas hati dengan cara kendalian saya. Insya Allah, kita akan berjumpa lagi. Bagi anda yang inginkan perkhidmatan daripada saya, segeralah berbuat demikian. Segala jadual telah saya letakkan di blog ini dan saya kemaskini sekerap yang mungkin. Oleh itu, janganlah berlengah lagi kerana adalah dikhuatiri jadual saya telah penuh ketika anda memerlukan perkhidmatan saya. Jumpa lagi! Insya Allah~
Kemeriahan pada hari Ahad dengan sesi jamming karaoke.

Antara yang menyumbangkan suara.

Anak muda yang berani tampil solo.

Yang tampil berduet menceriakan suasana.

Lagi otai memeriahkan majlis.

Sesi gotong-royong memasak bersama-sama.

Inilah tempat di mana segala hidangan disediakan.

Ketibaan mempelai.

Kaum hawa juga sibuk menyiapkan bahan mentah.

Mempelai wanita yang berjalan keluar menyambut ketibaan mempelai lelaki.

Mempelai bersiap sedia untuk berjalan beriringan.

Pose menarik mempelai.

Mempelai dan ahli keluarga bersiap sedia untuk sesi makan beradab.

Sambil makan, sambil mengambil kesempatan bergambar.

Antara tetamu yang hadir.

Tetamu memilih juadah yang berkenan.

Hidangan yang sedap-sedap belaka.

Kek yang disediakan untuk mempelai.

Mempelai ketika upacara memotong kek.

Sekian dan wassallam~

No comments:

Post a Comment